7 onmisbare reisitems

Het samenstellen van de ideale reisuitrusting kost wat tijd. Want wat neem je nou precies allemaal mee als je voor lange tijd op reis gaat? Naast je toiletspullen en kleding zijn er een aantal items die volgens mij echt onmisbaar zijn in je backpack. Dus vergeet deze zeker niet om in te pakken!

1. Een toilettas die je kan ophangen

Deze multifunctionele toilettas van de HEMA is zo ontworpen dat je deze makkelijk kan ophangen. Naast heel veel opbergruimte zit er ook een spiegeltje in. Wanneer we in een hostel of hotel kwamen was dat één van de eerste dingen die ik deed: het ophangen van de toilettas in de badkamer. Het is niet alleen erg praktisch, maar geeft ook meteen een ‘thuis’ gevoel. En in sommige hostels was ik heel blij dat ik mijn toilettas kon ophangen, uit hygiënisch oogpunt!

2. Duck tape

Al sinds de tweede wereldoorlog wordt dit ijzersterke plakband voor allerlei dingen gebruikt. Op reis maakten wij ook vaak gebruik van deze wondertape. Zo repareerden we onze slippers en flightbags, hing ik handdoeken voor de ramen op als plaatsvervangende gordijnen, plakte ik mijn minispiegeltje aan muren en deuren en repareerde Rijnhout de autodeuren van onze chauffeur in Tibet. Ik ken zelfs iemand die tijdens een trekking in Nepal zijn voet verzwikte en bij gebrek aan verband hiervoor duck tape gebruikte. Ook voor het afplakken van blaren en noodverband schijnt het goed te werken. Of heb je last van veel insecten? Maak er dan een insectenstreng van. Kortom: met een beetje creatief denken kom je een heel end met je rol duck tape!

3. Oordopjes

Lig je net lekker te slapen word je in één keer wakker door geschreeuw op de gang of je hebt net pech dat ze aan het verbouwen zijn in je hostel. Daarom heb ik altijd oordopjes mee op reis. Waar ik me echter niet bewust van was is dat je ook oordopjes hebt voor in het vliegtuig.
Alpine Hearing Protection gaf mij de kans om deze te testen tijdens mijn reis naar Athene. Alpine FlyFit zijn oordopjes met speciale akoestische filters die beschermen tegen overmatig omgevingslawaai en verminderen de druk op je oren tijdens het opstijgen en landen.
Mijn ervaringen zijn zeer positief. De oordopjes zitten in een handig doosje en zijn makkelijk in te brengen. Onderweg naar Athene heb ik de oordopjes in gehad en ik vond het erg fijn om het irritante gezoem van de motoren van het vliegtuig niet zo nadrukkelijk meer te horen.In Athene lag ik met een aantal snurkende dames op een dorm en ik heb ze daar iedere nacht in gehad. Zeker een aanrader!

Onmisbare_reisitems

4. Zaklamp

Het komt zo vaak voor dat in Azië de stroom uitvalt. Een zaklamp is dan ook echt een pre in je reisuitrusting. Ook voor nachtwandelingen en kamperen erg functioneel!

5. Wierrook & universele badstop

Wat hebben wierrook en een universele badstop met elkaar gemeen? Deze twee producten gaan alle twee nare luchtjes tegen. Vooral in China komt er een geur uit de doucheputjes waar je u tegen zegt, ook al slaap je in een fijn hotel. Leg daarom je badstop op het putje en steek een wierrook kegeltje aan en je bent verlost van vieze geurtjes! Uiteraard is die badstop ook handig als je de was gaat doen.

6. Goede cameratas/daypack

Het heeft even geduurd voordat wij de ideale daypack hadden gevonden waar ook onze spiegelreflex camera in kan. Nu ben ik helemaal fan van de hatchback serie van Lowepro. Deze rugzak heeft een speciaal compartiment voor je camera en daar passen ook nog een extra lens, batterij oplader en iPad bij. Bovenin is er ruimte voor overige spulletjes en onderin zit een speciaal vakje met een regenhoes.
Onmisbare_reisitems

7. Wereldstekker

Wel zo handig dat je de stopcontacten kan gebruiken op reis. Neem daarom een reisstekker mee die je kan gebruiken in meerdere werelddelen.

Onmisbare_reisitems

Extra: een ongeluk zit in een klein hoekje. Binnenkort een blog met de inhoud van mijn EHBO-kid.

Welke onmisbare reisitems horen er nog meer op deze lijst?
Ik ben altijd erg nieuwsgierig naar tips van andere reizigers! 

Author: Saskia

Share This Post On

5 Comments

 1. Handige tips tegen de stinkende doucheputjes. Wij hebben ook altijd mosquito coals bij ons of kopen ze ter plekke. Met die naast je bed helemaal geen last meer van muggen.

  Post a Reply
  • Oh ja, mosquito coals! Die zijn heeeeel handig en eigenlijk ook onmisbaar!
   Nr 8 moet dat zijn dus 😉

   Post a Reply
 2. Ducktape en oordopjes zijn voor ons ook standaard reisitems en allebei in Marokko nog nodig gehad. Daarnaast nemen wij altijd mee: vochtige doekjes, tiewraps en een verlengsnoer.

  Post a Reply
 3. Wat een leuke en handig tips! Wereldstekker gaat altijd mee evenals oordoppen. Goede tip van de toilettas… soms wil je liever NIETS neerzetten inderdaad… Ik neem altijd vochtinbrengende spray mee. Ik merk dat mijn huid daar happy de peppy mee is. Verlengsnoer gaat mee en Dettol!

  Post a Reply
  • Grappig, een verlengsnoer daar heb ik echt nog nooit aan gedacht! En Dettol inderdaad, die zit altijd standaard in mijn daypack. Vooral in landen als China, India en Afrika waar de hygiëne nogal eens de wensen overlaat.

   Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *