De eerste dag

Nu gaat het echt beginnen! Dit is de grote dag van ons tripje rond de wereld. We hadden alles zo goed geregeld, maar waren toch nog tot diep in de nacht bezig met de laatste punten voor de wereldreis en het inpakken van de tassen. Na wat slaap te hebben genoten zitten we dan toch in de auto bij Henk en Karin op weg naar het vliegveld in Düsseldorf.

Op het vliegveld aangekomen begint het gelijk goed door mijn eerste 2 euro van het reisbudget compleet weg te gooien door een karretjesautomaat die niet goed functioneert :(.

Na wat drinken te hebben genuttigd leveren we onze bagage in bij de check-in balie en vervolgen onze weg richting de douane. En dan is het moment daar: het zoveelste afscheid, dit keer van mijn lieve schoonouders. Dit valt toch een beetje zwaar. Sas en ik kijken nog een laatste keer om en zwaaien wat, nog maar eens omkijken of ze er nog staan, zwaaien nog een keer. Vervolgens zijn ze dan echt uit het zicht verdwenen.

Moskou

Onze aankomst in Moskou verloopt goed. We worden direct aangesproken door de meneer van Tiara en hij heet ons welkom. Na een lange 2 uur durende rit met de auto door de vele traffic jams van Moskou komen we bij ons Hotel aan. Correctie: het hotel moest een homestay zijn. Foutje van de gids, hij heeft niet goed in zijn agenda gekeken. Na wat irritaties en verwijten waarom wij dit niet gemeld hebben, vraagt hij ons om verder te reizen per metro. Meneer heeft niet echt geduld meer en vraagt ons niet echt vriendelijk om op te schieten. Dit was voor mij even de druppel en dit laat ik onze Russische ‘vriend’ meteen even weten. Gelukkig komen we even later netjes per metro aan bij onze homestay in Moskou. Trouwens we weten niet wat we meemaken in de metrocomplexen maar het ziet in ieder geval supernetjes en mooi uit.

Vladimir en Natascha zijn de mensen die ons welkom heten in hun appartementje op de zevende verdieping in het centrum van Moskou. Vervolgens laten ze ons in de master bedroom slapen en slaapt Vladimir op de grond in de keuken. Een beetje ongemakkelijk en ik vond het niet te begrijpen, maar wat een gastvrijheid.

Bij de homestay verblijft ook een andere Nederlandse gast. We kunnen aan haar veel vragen stellen, aangezien zij de treinreis al gemaakt heeft alleen de route andersom. Inmiddels is de dag al bijna voorbij en gaan we nog snel even een restaurantje pakken: het Social Café. Klinkt leuk, eten is goed, mensen zijn aardig.

Dit was nog maar de eerste dag en ik heb het idee dat er nog veel leuke dagen gaan komen!

Author: Saskia

Share This Post On

3 Comments

  1. Super leuk om te lezen Sas en Rijn!!… Ben benieuwd naar het vervolg. Dikke x voor jullie

    Post a Reply
  2. Hi jullie twee! Wat een avontuur zijn jullie begonnen. Ik ben erg benieuwd naar de rest van de verhalen! Have fun! Dikke zoen, Cristel

    Post a Reply
  3. Nou jongens, leuk om jullie zo te kunnen volgen, inmiddels weten we dat het jullie best bevallen is, die eerste 4 dagen in de trein en dat jullie al onderweg zijn naar Mongolië. Kusjes Karin en Henk

    Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *