Fotoserie: kleurrijk Myanmar

In mijn gedachten ben ik daar. In Myanmar. Ik zie de lachende gezichten van de kinderen, proef het eten, ruik de droogte van de straat, hoor de bellen van de koeien rinkelen en voel de warmte van de zon nog op mijn huid branden.

In werkelijkheid zit ik achter mijn laptop aan mijn keukentafel te werken; mijn urenadministratie bij werken, nog een aantal mailtjes beantwoorden en het is nog wel vrijdagavond. Ik heb al in geen tijden meer een blog geplaatst. Te druk, te … maar juist voor de dingen die je graag doet moet je tijd vrij maken. En mooie herinneringen zijn er om te koesteren.

Want Myanmar, wat heb ik van je genoten.
De ontmoetingen met je pure en vriendelijke bewoners.
De boottripjes op het Inle Lake en de mystieke sfeer bij de tempels van Bagan.
De avontuurlijke fietstochten door de stoffige straten, langs rijstvelden en tempels.
De grappige situaties bij het bestellen van het eten in Mandalay.
De honderden – nee duizenden – Boeddha’s, Stoepa’s en Tempels.
De meterslange Ubain Bridge met de rode zonsondergang.
De monniken en nonnen die zo’n ander leven leiden dan dat van mij.

Mijn verwachtingen van Myanmar waren hoog, maar wat heeft het land het waar gemaakt. Wat een fijne herinneringen aan een prachtig tijd. Vergeet niet dit land bovenaan je bucketlist te zetten. Nu het nog relatief rustig is en toerisme nog in de kinderschoenen staat. Nog niet overtuigd? Ik maakte met veel moeite een selectie uit de talloze foto’s die ik er maakte. Het zijn er nog steeds veel en een aantal foto’s komen uit de fotoserie van mijn reisgenootje Astrid. Als je op een foto klikt dan start automatisch de slider met uitvergrotingen.

Reis je mee naar Myanmar?

Myanmar: Mandalay en omgeving

Myanmar: Hsipaw

Myanmar: Inle Lake en omgeving

Myanmar: Bagan

Myanmar: Yangon

Ben jij wel eens in Myanmar geweest? Wat is jouw mooiste herinnering?

Author: Saskia

Share This Post On

10 Comments

 1. Ontzettend mooi!! En leuk geschreven meid! Xx

  Post a Reply
 2. Wat een prachtige foto’s! Ik wil volgend jaar graag naar Myanmar en nu ik je foto’s zie wil ik alleen maar liever :D.

  Post a Reply
  • Hey Kimber,
   Ja Myanmar is geweldig. En volgend jaar op de planning: dat is een heel goed idee!
   Greets

   Post a Reply
 3. Ohh… wauw!!! Wil er zo graag nog eens heen. Bedankt voor het delen van je prachtige fotos’.

  Post a Reply
  • Bedankt *bloos*. Ja Myanmar is echt fantastisch, zeker een keer gaan!

   Post a Reply
 4. Wat een prachtige fotoreportage! Ik vind deze foto de mooiste. Altijd lastig om te kiezen na zo’n mooie reis he. Wat een plaatje! Myanmar staat hier hoog op onze bucketlist.

  Post a Reply
 5. Reizen naar het buitenland is het leukste wat er is! zelf probeer ik elk jaar wel 2x weg te gaan! Wanneer kunnen we van jou weer een nieuw reis verslag verwachten?

  Post a Reply
 6. woow mooie foto’s heb je, welk fototoestel gebruik je? Heb je ook een speciale filter gebruikt (zoja welke?) ik wil dit ook kunnen.

  groetjes

  Caro

  Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *