Fotoserie: kleurrijk Rajasthan

India is het land dat ik nooit als mijn favoriete land zou bestempelen, maar wel als het land waar ik het meeste heimwee naar heb. Of je nu naar het Noorden of Zuiden afreist, in India bevind je je in een totaal andere wereld. Het is een land van uitersten, met haar eeuwenoude kastenstelsel en de heersende armoede. Het herbergt vele religies, rituelen en gewoonten die mijlenver van de Nederlandse cultuur afstaan. Maar juist dat grote verschil is hetgeen wat me zo aantrekt aan dit sprookjesachtige land.

Het eten is het meest magische eten dat ik ooit geproefd heb. Een zachte streling voor je tong, die explodeert als een echte smaaksensatie. Hemels! Curries, tikka masala, kofta’s met rijst, palak paneer, samosa, chutneys, thalis, verse fruitsapjes… Heb je even? Ik kan geen genoeg krijgen van alle fijne smaakvolle gerechten en het gebruik van verse ingrediënten en kruiden. Maar genoeg over eten, daarover in een andere blog meer.

Voor deze Rajasthan fotoserie heb ik een aantal foto’s voor jullie geselecteerd van mijn reis door India in 2010. Tijdens het laagseizoen reisde ik samen met mijn reisgenootje Maaike langs de kleurrijke steden van deze provincie. Ook brachten we een bezoek aan Agra en Varanasi. Naast dat we de bekendste bezienswaardigheden bezochten waren we ook getuigen van een bruiloftsceremonie in Udaipur, genoten we van het dwalen door de straatjes in de blauwe stad Jodphur en kregen overal waar we kwamen heel veel aandacht van alle voorbijgangers. Wijzelf genoten ervan om deze kleurrijke mensen op foto vast te leggen:

Rajasthan
Rajasthan
Rajasthan
Rajasthan
Rajasthan
Rajasthan
Rajasthan

Rajasthan
Rajasthan
Rajasthan
Rajasthan
Rajasthan

Rajasthan

Rajasthan
Rajasthan
Rajasthan

Author: Saskia

Share This Post On

6 Comments

 1. Wat een mooie kleurrijke mensen!. Ik durf nooit zo goed mensen foto’s te maken jammer.

  Post a Reply
  • Ikzelf ben daar ook altijd een beetje terughoudend in, maar in India (en met name Rajasthan) vragen mensen gewoon aan je of je ze op de foto wil zetten. Dat kwam bij ons meerdere keren per dag voor. Als je ze daarna de foto laat zien, dan zijn ze zo trots als een pauw! Mooie momenten.

   Post a Reply
 2. Heel mooi!
  India staat op mijn lijstje, vooral vanwege de prachtige kleuren en het lekkere eten.
  Reisden jullie zelfstandig of georganiseerd?

  Post a Reply
  • Hi Yvon,
   Ik kan India echt aanbevelen, het is zo’n bijzonder land. Zeker als je al wat reiservaring hebt opgedaan goed te doen! Wij reisden zelfstandig. We hadden wel van te voren wat treintickets geboekt, dat kon toen nog heel simpel online vanuit Nederland. Nu is dat wat complexer geloof ik.
   Tijdens de wereldreis hebben Rijnhout en ik ook zelfstandig door India gereisd. Het is wel wat makkelijker als je met een koppel bent!

   Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *