Gastblog: ‘Mijn dochter gaat op wereldreis’


Op onze website willen we niet alleen onze eigen bevindingen met iedereen delen. We laten ook andere aan het woord. Karin, de moeder van Saskia, heeft de eer om als eerste een wereldreis gastblog te schrijven.

Mijn dochter, mijn stoere dochter Saskia gaat op wereldreis…
en ze heeft mij gevraagd daarover een blog te schrijven.

Ondertussen heb ik het zelf al aan bijna iedereen die het horen wil verteld: mijn oudste dochter en haar partner gaan een wereldreis maken! Daarop kreeg ik prompt de vraag: ‘Oh, wat leuk… Maar wat vind jij daar zelf van? Vind je dat niet eng?’

Dat heeft mij aan het denken gezet, want natuurlijk is het helemaal niet leuk om je dochter zo lang te moeten missen. Maar aan de andere kant ben ik trots. Het gaat immers om Saskia en Rijnhout; zij willen dit, ze hebben zich al heel lang kunnen voorbereiden op deze reis dus zij gaan ervoor!

Als ik over nadenk zat het er eigenlijk wel in dat Saskia dit zal gaan ondernemen. Het kon al bijna niet anders: nooit van mijn leven vergeten Henk en ik de stoere wijde blik waarmee Saskia als pasgeboren baby na een uur al om zich heen lag te kijken in haar wiegje (zie de foto). Saskia keek de wereld in met de blik van: let op hier ben ik dan en jullie gaan wat met mij beleven!

In de wieg gelegd om te reizen!

In de wieg gelegd om te reizen!

Al van jongs af aan ondernemend, zelfstandig, eigen gereid, doelgericht en trefzeker!
Toen ze nog maar zes jaar oud was ging ze al mee op ponykamp in Markelo, ze was een van de jongsten. We brachten haar schoon gewassen en met een koffer vol schone kleren en goede raad weg. Na enkele dagen haalden we haar weer op, ze was amper mee naar huis te krijgen én let op: weer met dezelfde koffer, nog steeds vol schone kleren, als een zwarte piet, stinkend naar paarden. De verklaring die ze daar zelf voor had: ze had geen tijd gehad om te douchen en om schone kleren aan te doen. Vervolgens viel ze als een blok in slaap in de auto, want van slapen was ook al niet veel gekomen! Heerlijk toch!

Al gauw was duidelijk dat Saskia niet in zeven sloten tegelijk terecht zou komen, dat was voor mij een zekere geruststelling. Toen zij echter op 18 jarige leeftijd alleen naar Thailand wilde gaan (de reis was al geboekt maar haar toenmalige vriendje verbrak kort van tevoren de verkering), hebben we daar een stokje voorgestoken en is ze voor een keertje weer met ons mee gaan kamperen in Italië. Dat vonden wij stukken veiliger! Overigens is ze enkele jaren later wel gegaan hoor!

Twee jaar geleden hebben wij, haar ouders, samen met Rijnhout en Saskia een geweldige rondreis gemaakt in Thailand. Toen waren de rollen omgedraaid, want midden in het drukke Bangkok was Saskia degene die tegen mij zei: ‘Mam, pas op met oversteken hoor!’ Nota: in het dorpje Achterveld, waar wij wonen hebben we niet eens stoplichten!

Saskia, de volgende tips geven we jullie nog mee:
Blijf jezelf en volg je eigen gevoel, maar blijf bij elkaar… ook als het allemaal een beetje tegen zit. Bewaak je eigen grenzen, ontdek de wereld en ga met respect met nieuwe en onbekende gebeurtenissen om. Vergeet niet: zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens. Maar het is altijd goed om te ondervinden hoe het klokje elders tikt, dus pak die kans.

Mijn lieve stoere Sas: ik mis je nu al, maar ik gun het jullie zo!

Geniet van jullie reis,
zuig de wereld in je op
en leef!

Door: Karin

1986: Karin en Saskia

1986: Karin met Saskia

Author: Saskia

Share This Post On

9 Comments

 1. Super leuk geschreven!!!! Die wereldreis is een hele (en gedurfde) onderneming, maar weet zeker dat Sas en Rijn het er heelhuids vanaf zullen brengen. Ben nu al benieuwd naar alle ervaringen en verhalen die gaan komen!!!

  Post a Reply
  • Dank je Katja,
   Ja, het wordt reuze spannend allemaal, zie ik je nog op het afscheidsfeestje? Groet Karin

   Post a Reply
 2. Wow, Karin, wat lief geschreven. Raak er helemaal door ontroerd, zoveel moederliefde en trots als hieruit spreekt!

  Post a Reply
  • Dank je May, maar jij hebt toch ook zoveel moederliefde voor je knulletje? Ja, ik ben trots!

   Post a Reply
 3. Leuk van je Karin dat je deze enorme belevenis met ons wilt delen. Zelf moeder van volwassen kinderen, kan ik de emoties goed invoelen en jouw schrijven ontroerde mij. Wens Saskia en Rijnhout een hele goede reis met fijne avonturen!
  Reiki-energie in tweede graad is zo krachtig dat het overal in de wereld naartoe gestuurd kan worden.
  Hou je goed en veel liefs en groetjes.

  Post a Reply
  • Dank je Joke, ja die reiki, is geweldig, dat heb ik zelf ervaren door jou! Ook voor mijn sollicitatie! Heel apart. Groetjes Karin

   Post a Reply
 4. Mooi stuk Karin! Liefdevol en trots, komt vast helemaal goed met die twee!

  Post a Reply
  • Hoi Petra,
   Dank je, ja het komt goed en als ze terug komen zal ik voor ze zingen….. (als ze dan maar niet hard weglopen)
   Groet, Karin

   Post a Reply
 5. Hoi Karin, wat ontzettend moedig van jullie allemaal en wat leuk dat wij vanuit hier mogen mee genieten. Een mooi verhaal wat je geschreven hebt. Heel veel sterkte de komende tijd en wens je dochter en haar vriend een prachtige reis toe. Tot snel!

  Liefs, Janine

  Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *