Groeten uit Bangkok

Een bezoek aan Thailand is genieten van overheerlijk eten, je laten onderdompelen in een andere cultuur, jezelf verwennen met een Thaise massage en er is voor ieder wat wils te beleven. Thailand is ook hectiek, chaos, onvoorspelbaar en het land bij uitstek waar alles (echt alles) mogelijk is. Niet voor niets is The Hangover II hier opgenomen.

Het eerste wat bij de meeste reizigers op het programma staat is de grote metropool Bangkok. Je valt meteen met je neus in de boter: luid claxonnerende taxi’s, dampend asfalt en een dikke laag smog, eten langs de kant van de weg, heupwiegende dames die naar je lonken en iedereen lijkt wat van je te willen.

Hoe overleef je de eerste dagen?

Veel mensen die voor het eerst een verre reis maken die kiezen voor Thailand. Voor hen kan de eerste kennismaking met Bangkok best wel eens overweldigend overkomen. Daar adviseren wij om gewoon de knop om te zetten. Je bent nu niet meer op Nederlandse bodem, maar je bevindt je mijlenver van huis. Jij hebt zelf dat ticket geboekt, dus ergens wist je wel dat dit zou komen. En als je het allemaal zo eens bekijkt, valt het eigenlijk best mee. Sterker nog: dit is het avontuur van je leven!

Dit is misschien erg overdreven, maar door even bij jezelf stil te staan bij dit moment ga je het vanzelf allemaal wat meer waarderen. Alle indrukken samen zorgen er hopelijk voor dat je Bangkok net zo leuk gaat vinden als wij. We zetten in ieder geval een aantal tips voor je op een rij:

Luchthaven

Je landt op Suavarnabhumi Airport. Je levert je visumformulier in bij de douane (alvast invullen in het vliegtuig), gaat op de foto en je haalt je bagage op. Je loopt de vertrekhal uit en logischerwijs volg je de borden naar de vertrekkende taxi’s (1st floor). Je betaalt je ritje (inclusief airportfee) bij de taxicounter en sluit aan in een vaak lange rij. Wat wij de eerste keer zelf ook deden, maar toen wisten we nog niet dat er een veel gemakkelijker en sneller alternatief is…
Namelijk: je gaat met de roltrap naar de aankomsthal (4th floor). Hier worden continu vertrekkende passagiers afgezet door taxi’s. Houd hier een taxi aan en je hebt je ritje naar de stad te pakken. Afhankelijk van de files en de locatie ben je ongeveer 45 tot 60minuten onderweg. Betaal niet meer dan 300BHT voor dit ritje. Officieel gezien moet de taxichauffeur nu naar beneden gaan en daar aansluiten in de lange taxi-rij, dus ze willen je graag meenemen.

Hotels

De drie keer dat wij Thailand bezochten was altijd in het laagseizoen (juli/augustus). De hotelprijzen zijn in deze periode erg laag. Tussen de 25 en 50 euro per tweepersoonskamer. Dit is soms maar ¼ deel van de hoofdprijs die je betaalt in het hoofdseizoen. Wij vonden het altijd een fijn begin van onze vakantie om met wat meer luxe te starten.

Wij hebben goede ervaringen met het Prince Palace Hotel: gelegen in het oude gedeelte van Bangkok, centrale liggen ten opzichte van bezienswaardigheden, een mega ontbijtbuffet, opstap van taxiboot naast de deur, veilige buurt en ruime hotelkamers met een schoon en mooi aangelegd zwembad.

Voor het uitzicht moet je echt een bezoekje brengen aan het Baiyoke Sky Hotel. Het gebouw is 309 meter hoog en heeft 85 verdiepingen. Op de 84ste verdieping bevindt zich het ronddraaiende openluchtdek met een werkelijk waar fenomenaal uitzicht over de stad. Leuk als uitstapje, maar ook prima te combineren met een hotelovernachting. Hoe hoger je slaapt hoe meer geld je betaalt voor een kamer.
Twee keer achter elkaar hadden wij het geluk dat we geüpgraded werden van een normale doorsnee kamer naar een suite op de 78ste verdieping. Dat zorgde er misschien ook wel voor dat we het zo’n leuk hotel vinden!

Bezienswaardigheden

In Bangkok is er van alles en nog wat doen. Wat mag je zeker niet missen?

Koninklijk Paleis & Wat Po
Het Koninklijk Paleis is een groot complex met prachtige gebouwen, rijkelijk versierd. Door al het goud is het verstandig om vroeg op de dag of laat in de middag te bezoeken, in verband met de weerspiegeling van de zon kan het er erg warm worden. Correcte kleding is vereist, dus een lange broek, bedekte schouders en geen flipflop-slippers.
Laat je niet in de maling nemen door de vele Thaise nette mannen die je vertellen dat het Paleis dicht is. Je gaat het bijna geloven als nummer 5 op je afkomt. In de buurt van het Paleis lopen vele oplichters rond. Het paleis is gewoon geopend dus trap er niet in!

Bangkok fietstour
Eén van de hoogtepunten van onze Thailandreizen is een fietstour door Bangkok. Met de fiets verken je in een 4 a 5 uur de stad. Je komt op plaatsen waar je anders niet snel komt en maakt kennis met de grote verschillen die er in de stad verborgen liggen.
Thaise kinderen rennen je lachend achterna terwijl ze ‘Falang Falang’ roepen (het Thaise woord voor buitenlander). Wat ons betreft een echte aanrader!

Chatuchak Weekend Market
Een bezoek aan één van de grootste markten ter wereld is zeker de moeite waard. Met circa 15.000 stalletje raak je niet uitgekeken. De markt is iedere zaterdag en zondag geopend en wordt ieder weekend door zo’n 300.000 mensen bezocht. De markt is ingedeeld in verschillende zones per productgroep: van huishoudtoebehoren, kleding, kunst, dieren, bloemen tot godsdienstige artikelen. Ga er vooral vroeg heen, de markt is vanaf 8.00 uur open. Skytrain station Mo Chit’ of metro station Kamphaeng Phet & Suan Chatuchak.

Shoppingmalls
In Bangkok zijn vele grote winkelcentra waar het leuk is om een keertje een kijkje te nemen. Je kijkt je ogen uit met alle weldaad, bijzondere architectuur en grote pleinen. Vooral een bezoekje aan de bioscoop is een bijzondere gewaarwording. Aan het begin van de film wordt het Thaise volkslied afgespeeld: blijf niet zitten, maar sta op ter teken van respect. Je souvenirs kan je het beste in het noorden van Thailand kopen (regio Chiang Mai) of op marktjes in kleine dorpjes. Toch gaan de boxershorts die Rijnhout in Bangkok kocht ook al jaren mee 😉

Khao San Road
Al jaren lang is deze straat the place to be voor backpackers. De ontmoetingsplek voor andere reizigers, het boeken van goedkope tours, je vindt er talloze winkeltjes, massagesalons en restaurants. Helaas heeft de straat later op de avond weinig charme omdat je er struikelt over de dronken toeristen. Maar toch heeft het wel wat.

Mocht je stijlvol uit willen gaan dan adviseren wij de Bed Supperclub op de Sukhumvit 11.

Chinatown
Als je nog tijd over hebt breng dan een bezoek aan Chinatown. Het is de grootste Chinatown ter wereld. Laat je verrassen op de vele markten, je krijgt alle Chinese gewoonten op een blaadje gepresenteerd. Wij hebben hier qua eten de gekste dingen gezien!

Tocht op de Chao Phraya Rivier
Voor een paar eurocent kan je de rivierboottaxi nemen die je meevoert over de rivier. Een leuke ervaring als de boot met sneltreinvaart door het water heen glijdt. Om de zoveel meter is er een aanlegsteiger waar je uit kan stappen.

Dit waren onze bevindingen van Bangkok. Er is in deze wereldstad vast nog meer te beleven. Dus meer suggesties zijn altijd welkom!

Author: Saskia

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *