Home Sweet Home

Na 327 dagen over de wereld gereisd te hebben vloog ik vanuit Calgary naar Amsterdam. Vanuit het vliegtuig zweefde ik naar de bagagebelt, want ik vond het zo fijn om weer voet op Nederlandse bodem te kunnen zetten. Mensen die Nederlands om je heen praten, de herkenbare Schiphol signing en het weerzien met mijn vrienden en familie.

En uiteraard het grote hoogtepunt van die dag: weer herenigt worden met Rijnhout. Dat klinkt heel klef, maar het was best wel een beetje lastig om elkaar even los te laten na bijna een jaar lang iedere dag met elkaar doorgebracht te hebben.

In Nederland zitten we ook nog helemaal in de reisflow

Inmiddels zijn we al weer 3 weken terug en het is even stil geweest op onze reisblog. We zaten de laatste weken nog midden in onze reisflow, want we hadden onze agenda vol met afspraken om al onze vrienden, familie en kennissen weer te kunnen zien.

Al deze kleine reisjes zorgden ervoor dat de overgang van reizen naar thuis zijn minder groot was. Van een mini vakantie naar België, de voetjes gingen van de vloer bij Lakedance Festival, genieten van de zon in Scheveningen, gekkigheid in Amsterdam tijdens de Gay Pride Canal Parade, tot roseetjes drinken op het terras en de binnenstad van Utrecht herontdekken.
Ondertussen stond er al een flinke to-do-list klaar; adreswijzigingen doorgeven, inschrijven bij de gemeente, Belastingdienstzaken, nieuwe zorgverzekering uitzoeken, etc. We vervelen ons in ieder geval geen seconde.

Home Sweet Home

Je spullen herontdekken

Sinds 1 weekje wonen we weer in ons appartementje en het is daar een lekkere chaos van rondslingerende dozen en spullen die al uitgepakt zijn. Wat is het een luxe om voor je kledingkast te staan en te kunnen kiezen uit een hele serie schoenen, sieraden en accessoires. Je spullen opnieuw herontdekken en er ook achter komen dat er zoveel dingen onnodig zijn ingepakt. Er zijn al een stuk of 8 vuilniszakken vol met spullen naar de Het Leger des Heils bak gegaan. Als je bijna een jaar uit een backpack hebt geleefd krijgen spullen in één keer een hele andere dimensie.

Moet je niet heel erg wennen?

De vraag die iedereen ons stelt is of we niet heel erg moeten wennen om in Nederland te zijn en of we niet ontzettend terug verlangen naar het reizen. Het is dubbel, want reizen is heerlijk en je hebt een ongekende vrijheid. Maar Nederland is mijn thuis en ik ben hier echt gelukkig. Misschien komt het moment van bezinning nog wel, om alles wat meer een plaatsje te geven.

Wat ons beiden wel heel erg opvalt is dat mensen in Nederland heel erg op elkaar letten en zich vaak druk kunnen maken om helemaal niks. En om eerlijk toe te geven: daar maken we ons zelf ook vaak schuldig aan. Ik kan soms versteld staan om de negatieve berichten van mensen op bijvoorbeeld Facebook. De reacties op de huilende Maxima tijdens de ceremonie van de vliegtuigramp, of simpelweg de naam van een baby van een bn’er. Geen idee of dat typisch Nederlands is, maar het stoort me wel.

Toos werkloos

Ook krijgen we veel vragen van mensen hoe het nu precies zit met onze banen. Rijnhout gaat per 1 september weer aan de slag en ik ben op zoek naar een baan. De meeste mensen wensen me hierbij veel sterkte. Ikzelf zie het positief in! Ik heb zoveel energie van deze mooie reis gekregen en ik heb het werken zo gemist. We zullen zien wat de toekomst brengt…

Het vervolg van Groeten Uit

Toen ik besloot om een travelblog te lanceren over onze wereldreis had ik de ambitie om iedere week minstens twee artikelen te plaatsen. Op reis kwam ik er al snel achter dat dit niet haalbaar was. Ieder moment van de reis was zo bijzonder, dat bloggen er vaak bij in schoot. Je wil niet de hele tijd met je neus in je laptop zitten om alles maar op te schrijven wat je hebt meegemaakt. Gelukkig zitten al die mooie momenten, reisverslagen, tips en andere dingen opgeslagen in mijn hoofd. En die wil ik allemaal dolgraag met jullie delen.

Daarom gaat ‘Groeten uit’ gewoon door, met een kleine verandering. In plaats van dat de site als afzender ons saampjes heeft, word het persoonlijker en meer met Sas als afzender. Ik heb de ambitie om de blog verder te laten groeien, want van reizen word je gelukkig en ik wil ook anderen inspireren om je geluk te plukken en dromen na te jagen!

En tot slot wil ik iedereen bedanken die ons gevolgd heeft tijdens de reis. Het was zo gaaf om jullie reacties te lezen, mailtjes te ontvangen met vragen of  een bericht te krijgen van mensen die ons gewoon een fijne reis wilde wensen. Dat gaf ons super veel energie! Hopelijk blijven jullie ook in de komende tijd mijn verhalen lezen.

Home Sweet Home

Author: Saskia

Share This Post On

10 Comments

 1. Heel herkenbaar; zowel de verbazing over het druk maken over anderen en futiliteiten, als het weerzien met Nederland. Vooral die kneuterigheid kan ik niet missen. Gelukkig mogen wij nog even doorgaan met reizen.

  Succes met je blogs en we blijven je volgen.

  Marc en Monique

  Post a Reply
  • Hee,
   Leuk dat jullie ons blijven volgen. Ik volg jullie ook, erg leuk om te zien wat voor avonturen jullie beleven op de motoren! Altijd goed om inspiratie op te doen 😉
   Greets

   Post a Reply
 2. Nou heerlijk hoor dat jullie er weer zijn!!! Home sweet home.

  Post a Reply
  • Maar voor hoe lang is de vraag, mam 😛
   Nee hoor, we blijven nu braaf in Nederland.

   Post a Reply
 3. Welkom terug in Nederland! Ik blijf het blog met interesse volgen!

  Post a Reply
  • Dankje! Leuk dat je me blijft volgen!

   Post a Reply
 4. Super leuk om dit te lezen Sas.

  We vonden t gisteren ook erg gezellig!!!!
  Luuk vond t ook erg leuk om met tante Saskia en Ome Rijn te spelen. Hihi…
  En als je je verveelt je bent van harte welkom! Of voor een baby cursus

  Post a Reply
  • Haha, leuk dat je onze blog gelezen hebt Lin!
   Rijn en ik vonden het ook erg gezellig om bij jullie te zijn.
   Nog bedankt voor het lekkere eten.
   Dat hadden we nog niet op in Nederland :)

   Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *