Liebster Award: 11 persoonlijke vragen

Wat is een Liebster Award?

Deze award geeft (startende) bloggers de mogelijkheid wat meer van zichzelf en hun blog te laten zien. De blogger die jou nomineert heeft 11 vragen voor je klaarstaan. Vervolgens nomineer jij ook weer wat bloggers en zorg je voor 11 verse vragen. Het lijkt op het principe van een kettingbrief.

Wij kregen de nominatie van Linda, bedankt daarvoor!
Aangezien ik (Saskia) van lijstjes houd, heb ik ze bij deze ingevuld:

1. Van welk liedje krijg jij onmiddellijk vakantiekriebels?

Het zijn eigenlijk twee liedjes: Porcelain van Moby en Pure Shores van All Saints. Beide nummers zijn gebruikt in de film ‘The Beach’, waar Leonardo di Caprio op zoek gaat naar een verborgen strand in Thailand. Toen ik de film voor het eerste zag was ik een jaar of 14 en dat wakkerde mijn reislust aan. Ik moest nog wel een aantal jaar wachten, maar zo’n 7 jaar later ging mijn eerste verre reis naar Thailand. Beide nummers geven me nog steeds het gevoel van vrij zijn, op avontuur gaan en de weide wereld ontdekken.


2. Met welke beroemdheid zou jij op reis willen en waarom?

Geen idee… Ik heb eigenlijk niet zoveel met beroemdheden. Het zijn ook maar gewoon mensen en ik ga het liefste op reis met iemand die ik goed ken of die dichtbij mij staat.
Maar als ik dan toch iemand zou moeten kiezen, dan zou ik toch best wel een keer naast Waldemar Torenstra op het strand willen liggen. (Sorry Rijn, jij mag Sophie hebben :P)

W

3. Is er een land waar je absoluut niet naar toe wilt?

Landen waar heftige oorlog is zou ik absoluut vermijden.

4. Als je een Lonely Planet gids zou mogen maken, welke zou het worden?

Die van Nederland, dat lijkt mij hartstikke leuk om te doen. Ten eerste, omdat ik dan zelf de gelegenheid heb om meer van mijn eigen land te zien en ten tweede omdat je zo andere reizigers enthousiast kan maken over ons prachtige land. Hopelijk reizen ze dan ook van de gebaande paden af, dan alleen maar het bezoeken van Amsterdam. Ik heb eigenlijk nog nooit een Lonely Planet van Nederland gezien. Is die er eigenlijk wel?

5. Wat is je favoriete stek in Nederland?

Home sweet home, ons appartementje in Utrecht. Vanwaar je binnen no time in het centrum van Utrecht bent, maar ook midden in de natuur.

6. Als je iemand een vakantie cadeau mag doen, wie wordt de gelukkige en waarom?

Twee vrienden van mij, omdat zij een moeilijke en onzekere tijd door gaan. Ik zou ze naar Ibiza toesturen om even bij te komen en eruit te zijn.

7. Wat is je leukste blogpost?

<Denkt na>… ik denk toch mijn persoonlijke post ‘Van Creatief Conceptontwikkelaar naar fulltime wereldreizigster’, omdat dit één van de meest gelezen post op de site is en ik hier veel positieve reacties op heb ontvangen. Het heeft mijzelf ook verder geholpen om mijn gedachten te ordenen en dingen los te laten.

8. Welke bestemming heeft jou het meest verwonderd?

Oman, vanwege haar puurheid.

Vlakbij de hoofdstad Muscat vind je het dorpje Qantab met dit geweldige uitzicht.

9. In hoeverre houd jij bij het kiezen van je reis rekening met duurzaamheid?

Met duurzaam reizen zijn wij niet heel erg bewust bezig. Maar het is wel in ons gedachtegoed verweven. Ik omarm het gevoel om zoveel mogelijk één te zijn met een land en je daarbij aan te passen aan de gewoontes en gebruiken. Als het even kan proberen wel lokale initiatieven te ondersteunen, door bijvoorbeeld te boeken bij kleine lokale tourbureautjes of een verblijf in een homestay.

10. Waar haal jij je reisinspiratie voor je eigen vakantie vandaan?

Nu we op reis zijn doe ik vooral veel reisinspiratie op door te praten met locals en andere reizigers. Hebben zij nog goede aanraders en tips. Ook ben ik nog steeds erg fan van het lezen van blogs van andere reizigers en vind ik het heerlijk om te surfen op internet.

Wanneer we een nieuwe bestemming hebben gekozen dan kijk ik vaak op sites van grote reisaanbieders, zoals Fox of Djoser, naar de routes en programma’s die ze daaraan houden. Ook op Aroundtheglobe, Tripadvisor en Lonelyplanet kan ik vaak veel informatie vinden en de websites van de Verkeersbureaus van de landen.

Thuis kijk ik ook vaak naar reisprogramma’s en ik was altijd geabonneerd op de National Geografic en Columbus Reismagazine.

11. Verrassingsvraag: is er een vraag die je graag wilt toevoegen en beantwoorden?

Leuke optie, zo’n jokervraag. Een vraag die veel mensen ons stellen: ‘Hebben jullie al heimwee?
Tot nu toe valt het gelukkig wel mee. We zijn natuurlijk saampjes en mijn ouders zijn ook langs geweest. Af en toe zijn er wel van die momenten dat je thuis extra mist. Bijvoorbeeld met feestdagen, verjaardagen en andere feestjes. Ook als je merkt dat een vriend of vriendin je hulp nodig heeft, dan is dat soms lastig. We genieten nu van ieder moment, tot de laatste dag. En als ik weer in Nederland ben dan komen de tranen wanneer ik iedereen weer zie.

Nominatie:
En dan nu mijn nominaties:

 • Isabeau trekt 10 maanden (alleen) door Azië en maakt heel veel stoere dingen mee!
 • Sanne en Douwe trekken samen de wereld rond en zijn gewoon een super gezellig stel
 • Machweg is de reisblog van nog twee wereldreizigers die ik sinds kort vol

Ik ben benieuwd of deze reizigers de uitdaging aandurven. Ik heb in ieder geval mijn best gedaan om een aantal vragen voor ze op een rijtje te zetten:

 1. Als wat voor soort reiziger typeer je jezelf?
 2. Naar welke bestemming ging je eerste verre reis? En waarom juist daarheen?
 3. Wat is je grootste reisirritatie?
 4. Welk boek raad je andere reizigers aan?
 5. Wat is je favoriete (reis) quote?
 6. Wil je je grootste reisblunder met ons delen?
 7. Wat mis je het meeste van Nederland als je op reis bent?
 8. Hoe ziet je ideale vakantie eruit?
 9. Wat is je favoriete buitenlandse gerecht? (eventueel met recept)
 10. Waar word je gelukkig van?
 11. Wat zijn volgens jou de vooroordelen over Nederland(ers)?

Author: Saskia

Share This Post On

2 Comments

 1. Hoi Saskia, leuk om te lezen, dank je wel voor het invullen! Er is een Lonely Planet van Nederland, ik heb eens gekeken wat er in stond over mijn woonplaats Apeldoorn… Erg grappig! Het spoorde mij aan gelijk een blogpost over mijn stek op de Veluwe te schrijven. 😉 En volgens mij heeft Rijn niks te klagen met je Sophie suggestie!

  Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *