Mijn bucketlist #1: Aruba

Laatst heb ik mezelf een fijn cadeau gegeven. Zomaar, gewoon omdat het kan. Deze scratch map stond al zo lang op mijn verlanglijstje. Na flink wat krassen is hier het resultaat: een voor 1/4 zichtbare wereldkaart.
Het lijkt wel hoe meer ik van de wereld zie en hoe meer begane en onbegane paden ik volg, hoe langer mijn bucketlist wordt. Want er valt nog zoveel moois te zien en te ontdekken…

In de nieuwe rubriek: ‘Mijn bucketlist’ zet ik iedere maand een ander land van mijn bucketlist in het zonnetje.
Deze maand heeft Aruba de primeur.

Veelzijdig Aruba

Ik droom van het hagelwitte zand dat kriebelt tussen mijn tenen, een fijn briesje door mijn haar, het klotsen van het water op de branding en een uitzicht op een rode gloeiende zon die langzaam de horizon in zakt. Cocktails drinken, zwemmen, ontspannen en genieten.

En het fijne is dat ik tot de ontdekking ben gekomen dat het eiland nog zoveel meer te bieden heeft. Want lang stil zitten en luieren is niks voor mij. Ik houd ervan om een dagje strand af te wisselen met een avontuurlijke ritje te paard, al snorkelend in de zee op zoek gaan naar de mooiste vissen en koralen, per jeep het eiland verkennen en een praatje te maken met de oudste inwoner van het eiland. En hoe gemakkelijk gaat dat: je bent mijlenver van huis en kan gewoon Nederlands spreken.

Wat een ervaring!

Groeten uit vakantiekaart
Groeten-uit-Aruba Groeten-uit-Aruba

Met dit artikel doe ik mee met een incentivewedstrijd, georganiseerd door Aruba Tourism Authority.
Ik maak kans op een reis naar Aruba.
Wie wilt dat nu niet?

Ben jij wel eens op Aruba geweest?
Wat zijn je ervaringen?

Author: Saskia

Share This Post On

23 Comments

 1. ik zeg: Zonnebrand in m’n koffertje, bikini en travelgids mee en hups naar Aruba!!

  Post a Reply
  • Jaaaa, dat zou fijn zijn he!

   Post a Reply
 2. Oo heerlijk Aruba! Inderdaad een veelzijdig eiland!
  Ik hoop dat je wint meis! Dan kan je die reis ook weer aan je blog toevoegen :)
  xxx Nieke

  Post a Reply
  • Ja me 2… Afwachten nu op het beraad van de jury 😉

   Post a Reply
  • Voor jou even geen vakantie helaas, nu de kleine net is geboren.
   Maar dat is ook een mooi wondertje, toch? :)

   Post a Reply
 3. Aruba lijkt me heerlijk, wat een leuke nieuwe rubriek! En waar komt je gave scratch map vandaan? Ik zie dat er onder jou kraslaag afbeeldingen zitten, supergaaf!

  Post a Reply
  • Hi Jolein,
   Dankje!
   Die map kocht ik via http://www.ikwilmeerreizen.nl/
   Wel iets aan de dure kant (29 euro volgens mij incl verzendkosten).
   Maar ik vind hem wel heel gaaf, omdat er inderdaad afbeeldingen onder zitten en ook tekst etc.
   Dus hij is origineler dan de meeste andere 😉

   Groet,
   Saskia

   Post a Reply
 4. Hee Saskia!! Leuke blog weer!! Aruba staat ook op mijn bucketlist :D. Ik hoop dat jij er eerder heen kunt door het winnen van de wedstrijd. Dan kun je er weer fijne blogs over schrijven en kan ik er daarna nog meer van genieten!

  Post a Reply
 5. Ik ben er 3 geweest. Een mooi eiland om te ontdekken. Ga bijvoorbeeld eens naar het mangrovestrand Mangel Halto, eet een heerlijke chocoladetaart bij Westdeck of ga eens een tocht maken per auto in het Arikok National Park. Het is lekker eten bij Cilo voor een zeer schappelijke prijs

  Wat ook leuk is (zeker met kinderen), is een bezoek brengen aan de Ezelfarm. Leuk om te zien hoe de ezels daar verzorgd worden.

  Natuurlijk is het heerlijk om op het strand te liggen, maar een verfrissende duik, eventueel met snorkel, is ook zeker de moeite waard.

  Mocht je, net als ik, familie, vrienden of kennissen hebben, vraag dan naar de speciale, onbekende plekken voor een onvergetelijke vakantie op One Happy Island!

  Post a Reply
  • Hi Tom,
   Leuk dat je je tips deelt. Als ik die felbegeerde prijs win dan ga ik zeker die lekkere chocoladetaart eten. Klinkt nu al als muziek in de oren. Maar ook de ezelfarm klinkt gaaf. Kortom: ik wil dolgraag naar Aruba!
   Groet,
   Saskia

   Post a Reply
 6. Heel mooi Saskia.. Zoals jij het presenteert wil iedereen wel een keer naar Aruba 😀 Lekker Hoor!!!

  Post a Reply
 7. zorg maar dat je ruimte hebt in je koffer,want na het lezen van je blog,wil ik zeker mee.☀️

  Post a Reply
  • Hi Willem,
   Ik denk dat ik een vliegtuig moet afhuren 😛
   Groet,
   Saskia

   Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *