Natuurschoon in China

Tijdens onze wereldreisvoorpret verdiepten we ons in één van onze eerste bestemmingen: het immens grote land China. Er ontstond een grote wishlist met allemaal verschillende gebieden en streken die we wel aan wilde doen. Uiteindelijk stopte we deze hele lijst in een trechter en we hadden een globale planning.

Toen we in Chengdu te horen kregen dat we nog 14 extra dagen in China moesten verblijven vanwege ons Tibet permit pakten we het lijstje er weer bij. Welke plaatsen zijn in de Sichuan provincie nog meer een bezoek waard?

Getriggerd door de eenzijdige omschrijving ‘Jiuzhaigou National Park, National Park met bijzondere waterkleuren’ en wat research op internet werd dat onze bestemming. Dit bleek één van de beste keuzes ooit en wij raden dan ook iedereen aan om bij een bezoek aan China het Jiuzhaigou National Park aan te doen!

China-NP2

Jiuzhaigou National Park

Het National Park, dat op de lijst van UNESCO World Heritage Site staat, is gelegen tussen de Tibetaanse dorpjes. We verblijven op nog geen 20 minuten lopen van de ingang van het park in het dorpje Peng Feng. De avond ervoor haalt Rijnhout alvast de kaartjes voor het park, zodat we de volgende ochtend meteen door kunnen lopen.    

In het park rijden speciale bussen die bij de belangrijkste spots stoppen. Wij wisselen het meerijden met deze bussen af met een goed stuk lopen, zodat we ook even weg zijn van de drukkere hoofdwegen.

Keer op keer vallen onze monden open van verbazing van al het natuurschoon: van koraalblauwe meren, witte bergtoppen, kleurrijke watervallen en idyllische stroompjes. Daarbij is de herfst met haar diverse kleurenpalet het optimale decor.

Paardrijden in Songpan

Op de heenweg rijden we door het grotere Tibetaanse stadje Songpan. We besluiten hier op de terugweg een nachtje te verblijven. Uiteindelijk worden dit drie nachten, want we ontmoeten de Zweedse Sophia waarmee we een 2 daagse paardentrekking door de bergen maken.

We worden vergezeld door twee guides die amper Engels spreken en een extra paard om de bagage te dragen. Het is een bijzondere ervaring om op de rug van een paard te genieten van het uitzicht en het ruige landschap die de bergen te bieden heeft. In de middag komen we aan bij de campingplaats waar de tenten worden opgezet en het eten wordt geserveerd. Na zo’n lange dag in de natuur smaakt het allemaal prima en als het kampvuur ook nog hoog wordt opgestookt voelen we ons helemaal in ons element. Helaas gaat het ’s nachts regenen, waardoor het steenkoud wordt in de tent. Dit mag echter de pret niet drukken!

Author: Saskia

Share This Post On

2 Comments

  1. Hoe blauw… hier is alles grauw vandaag. Kus karin

    Post a Reply

Trackbacks/Pingbacks

  1. Reisbudget China & Tibet - Groeten uit reisblog - […] niet naar het Jiuzhaigou National Park. Het is echt geweldig, maar aan de […]

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *