Fotoserie: Nieuw-Zeeland #1

 Nieuw-Zeeland heeft een verpletterende indruk op mij achtergelaten. Wat is dit land onbeschrijfelijk mooi. Ik hou van haar veelzijdigheid, van alle bijzondere schatten die de eilanden rijk zijn en de aardse elementen die hier op unieke wijze zijn vertegenwoordigd.

In acht weken tijd zagen we het land transformeren; de warme nazomer verliet haar omgeving, de kleurrijke herfst deed haar intrede en de eerste sneeuw viel van de winter die in aantocht was.

Ik beleefde er momenten van intense bezieling. De schoonheid en puurheid van Nieuw-Zeeland raakte me soms zo diep dat ik met tranen in mijn ogen en kippenvel op mijn armen Rijnhout vroeg of het wel werkelijkheid was.

Er was ook een keerpunt. Want na de trekking in Nepal kwam ik vol verwachting aan in Nieuw-Zeeland. Helaas kreeg ik in Auckland van de arts te horen dat ik een blessure had opgelopen tijdens onze reis en voor lange tijd maar maximaal 3 uur mocht lopen. Geen lange wandeltochten en avontuurlijke trips. Geen Greatwalks. Dat was even slikken.

Maar ondanks deze tegenslag hebben we iedere dag intens genoten. Ik voelde mij daar één met de natuur. Iedere dag werd ik verwonderd door haar schoonheid. In die dagen schoten we honderden foto’s. De momenten die ik voor altijd vast wil houden, zijn vereeuwigd in beeld. In ‘Fotoserie: Nieuw-Zeeland #1’ deel ik mijn 20 favoriete foto’s van het Noordereiland en in fotoserie deel 2 staat het nog robuustere Zuidereiland in de spotlights.

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!
Ben je ook in Nieuw-Zeeland geweest? Herken je deze locaties?
Of staat dit land nog op je bucketlist?
Ik ben benieuwd… :)

Author: Saskia

Share This Post On

13 Comments

 1. Hee ik herken heel veel en vind het super om het weer te zien allemaal. Stuk voor stuk zouden ze geprint kunnen worden als ansichtkaarten, prachtig! Dankjewel voor deze serie, had weer even het geluksgevoel van daar! Xxx

  Post a Reply
  • ja Karlijn zo dacht ik nou ook!! Ik heb gelijk weer heimwee gekregen!

   XXX Rijn

   Post a Reply
  • Hee meis, super bedankt wat een mooi compliment! :) En geluksmomentjes zijn er om te koesteren. Fijne herinneringen. Van de week volgt ook nog het Zuidereiland. Dat was ook echt gaaf met jullie! Kus

   Post a Reply
 2. Wauw Sas, wat een adembenemende shots! Nieuw Zeeland wordt zeker bijgevoegd op m’n Bucklist

  Post a Reply
  • Thanks Laar :) Ja, zeker doen. Het is GEWELDIG! Als je keertje 4 weken vrij kan krijgen, zeker gaan!

   Post a Reply
 3. Wauw! Heel mooi, staat zeker nog op mijn bucket list;)

  Post a Reply
  • Ja, zeker naar toe gaan. Het is daar zo magisch. Jammer dat het zo ver weg is :(

   Post a Reply
 4. Ik blogde vandaag weer over Nieuw-Zeeland, maar dan over de natuur in het zuidelijkste stukje. Wat heb je een onwijs mooie foto’s van het Noordereiland. Echt een beauty, Nieuw-Zeeland! Ik geniet nog even flink na!!

  Post a Reply
  • Thanks! Ik ga straks ook even een kijkje nemen bij je post.
   Altijd leuk om na te genieten en herinneringen op te halen!

   Post a Reply
 5. Wow, je het gelijk, adembenemend mooi, die kleuren, luchten, lichten….. schitterende foto;s

  Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *