Restaurants Kathmandu: onze favorieten

In Kathmandu stikt het van de lekkere en goede restaurant. Vooral in de backpackerswijk Thamel zijn heel wat verschillende keukens vertegenwoordigd. Maar waar moet je nu precies zijn voor die overheerlijke maaltijd of dat gezellige biertje aan de bar?

De leukste restaurantjes zitten vaak net in dat ene steegje waar je niet zo 1,2,3 langs loopt. Daarom hebben wij onze favorieten, in willekeurige volgorde, voor je op een rijtje gezet. Gebruik Google-maps of Tripadvisor om de juiste locatie te vinden, de meeste restaurants hebben helaas geen eigen website.

Restaurants Kathmandu

Rosemary Kitchen | Aziatisch, Europees, Nepal, India | Website
Dit knusse restaurant staat niets voor niets op nummer 1 van de 341 restaurants op Tripadvisor. Het is gelegen in een klein zijstraatje. Het eten is van super goede kwaliteit, de bediening is top en de sfeer is goed. Voor ongeveer 3 tot 5 euro heb je een maindish, waar je in Nederland normaal zo’n 25 euro voor neertelt!

Restaurants Kathmandu

Rosemary Kitchen

La Dolce Vita | Italiaans
In een gezellige Italiaanse ambiance kan je genieten van goede pasta’s en overheerlijke desserts. Ook als je van wijn houdt is de uit India geïmporteerde Sula wijn echt een aanrader.

Restaurants Kathmandu

La Dolce Vita

BK’s Place | Fastfood
Super lekkere frietjes, ouderwetse Patatje oorlog en patatje speciaal. Om je vingers bij op te eten!

Restaurant Kathmandu

BK’s Place

Fire and Ice | Pizzeria | Website
Wanneer je zeker wil zijn van een plekje kan je beste reserveren. Het is hier iedere avond gezellig druk. De pizza’s zijn verrukkelijk!

Restaurants Kathmandu

Fire and Ice Pizzeria

Kathmandu Eco Hotel | Indiaas | Website
Bij dit hotel loop je in eerste opzicht niet zo snel naar binnen om wat te gaan eten. Maar je kan dit maar beter wel doen, want ze hebben hier de beste Indiase Palak Panneer met Naan en Raita die wij tot nu toe op hebben. Voor € 9,- kan je hier met 3 personen avondeten en drinken (fris).

Restaurants Kathmandu

Kathmandu Eco Hotel: wij hebben hier 4 avonden gegeten en 4 avonden hetzelfde besteld!

New Orleans Café | ontbijt, lunch & diner
Dit café bevindt zich op een gezellige binnenplaats. Ze hebben een uitgebreide menukaart waar voor ieder wat wils is. Of je nu zin hebt in een gezonde salade (vraag wel de dressing apart), een vegetarische pasta of dikke hamburger.

restaurants Kathmandu

New Orleans Café

Chick ’n Falafel | snack
Op de hoek van één van de drukke winkelstraten in Thamel zit dit tentje. Hier kan je voor iets van €1,- een goed gevulde wrap met chicken doner kebab of falafel halen.

Restaurants Kathmandu

Chick ’n Falafel

Bar Tom & Jerry’s | biertjes & cocktails drinken
Voor een gezellige avond ‘kroegen’ moet je bij Tom & Jerry’s zijn. Een gezellige sfeer, grappige muziek en aardige bediening. In Kathmandu moet je er wel bijtijds bijzijn, want rond 23.30 uur gaat de muziek uit, de gordijnen worden gesloten, de laatste biertjes worden ingeschonken en overgegoten in plastic bekertjes en om klokslag 12 moet iedereen de bar verlaten.

Restaurant Kathmandu

Gezelligheid bij Tom & Jerry’s

Lokale tentjes

Naast bovenstaande locaties kan je je in Nepal natuurlijk laten verrassen door te gaan eten bij een lokaal tentje. Voor nog geen 1 euro per persoon kan je je buik helemaal vol eten. Laat wel een beetje je gevoel voor hygiëne varen, want dat nemen ze niet altijd even nou. Zo kwamen wij in een tentje na het eten van ons ontbijt tot de ontdekking dat er een achter ons een homp deeg lag met een kakkerlak erin. Wat we zeker kunnen afraden zijn de lokale ‘bolletjes’. Wij kregen er allemaal buikpijn van en daarna hoorde we dat ze erom bekend staan. Zie onder de foto van het beruchte gerecht. Een gewaarschuwd mens telt voor twee! 😉

Restaurants Kathmandu

Heb je ook een bezoek gebracht aan één van deze restaurants? Of ontbreekt er een goede spot aan ons lijstje? Welk restaurant zou jij graag een bezoekje brengen? We zijn erg benieuwd naar jullie ervaringen en mening, dus we zouden het erg leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Author: Saskia

Share This Post On

6 Comments

 1. Favorieten ??????????? Wij wisten niet dat jullie zo van kakkerlakken hielden. Maar als je de volgende keer bij ons komt eten zullen we er rekening mee houden.

  Groeten

  Post a Reply
  • Whahahaha…. we zijn benieuwd wat jullie ons dan voorschotelen!

   Post a Reply
 2. Doe mij dan maar een schaal vol met die balletjes 😛

  Post a Reply
  • Je weet wat je dan krijgt he 😉
   Iets waar je niet zo blij van wordt :( BLEGH

   Post a Reply
 3. Ik mis nog O2K. Zeker een aanrader!

  Post a Reply
  • Hi Jessica,
   Ja, inderdaad. Wij zijn daar helaas niet meer heen geweest.
   De mannen hadden zin in vlees 😉 Maar we hebben van veel mensen gehoord dat het een aanrader is!
   Groetjes,

   Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *