Update

Tijd vliegt wanneer je het naar je zin hebt en dat blijkt wel. We hebben de afgelopen maand zoveel meegemaakt dat we geen eens tijd hadden om achter onze laptop te kruipen. Sterker nog: de laptop heeft voor ruim 2 weken gelogeerd in ons hostel in Kathmandu. In de tussentijd gingen wij erop uit en waren we even helemaal afgesloten van de (mobiele) buitenwereld.

Het is de hoogste tijd om ons dagschema bij te werken, blogs te schrijven, ons te verdiepen in onze volgende bestemming en de foto’s te sorteren. Maar in de tussentijd willen we jullie graag een korte update geven van al onze belevenissen:

 • In China bezochten we de wondere wereld van Jiuzhaigou National Park met azuurblauwe meren en bizar mooie herfstkleuren.
 • Met de Zweedse Sophie maakten we een 2-daagse paardentrektocht door het berglandschap van Songpan. We hebben het nog nooit zo koud gehad toen we ’s nachts in kleine tentjes sliepen.
 • Met de hemeltrein reisden we naar onze droombestemming Tibet: met een 8-daagse tour verkenden we samen met Devika en Monika dit indrukwekkende land.
Samen genieten in Tibet

Samen genieten in Tibet

 • Op de laatste dag in Tibet lieten we ons overdonderen door de hoge toppen van de Mount Everest en de omliggende bergen.
 • Via Zhangmu reden we naar de grensovergang waar we binnen een uur ons Nepalse visum kregen.
 • In Kathmandu kreeg Rijnhout het grote nieuws te horen dat Sander binnen 3 dagen zou arriveren. Saskia heeft dit als verrassing voor Rijnhout geregeld.
 • Ook meeten we hier met Isabeau (coupegenootje van de Trans Mongolië Express) en bezoeken we samen de hightlights van Kathmandu.
 • Rijnhout en Sander gaan op 12 daagse trekking: de Annapurna Circuit, met als hoogtepunt een bezoek aan het Tilicho Lake en High Camp.
Rijnhout en Sander op 5416 meter hoogte

Rijnhout en Sander op 5416 meter hoogte

 • Omdat het aardig goed gaat met de voet van Saskia (hielspoor) besluiten Isabeau en Saskia ook het avontuur op te zoeken: de trekking begint met het rondje Poon Hill met verlenging naar het Annapurna Base Camp. In totaal zijn de dames 10 dagen op pad.
 • In Pokhara geniet Saskia samen met Isabeau van een uitgebreide massage bij het blinden massage instituut.
 • Een dag later zijn de mannen ook weer terug en genieten we met zijn vieren van al het lekkere eten, vloeit de alcohol rijkelijk terwijl we met een bootje op het meer van Pokhara varen en laat Rijnhout een nieuwe coupe aanmeten bij de Nepalese kapper.
Gezellig bootje varen in Pokhara

Gezellig bootje varen in Pokhara

 • Tot slot nemen we afscheid van Isabeau en zijn we per bus teruggereisd naar Kathmandu waar we nog een aantal dagen verblijven en ons India visum regelen.
 • Op zaterdag 23 november vliegen we met Air India via Calcutta naar Mumbai.

Van al deze belevenissen volgen snel een aantal blogs, want eigenlijk hebben we het schrijven en bloggen ook wel een beetje gemist.
Tot snel!

Author: Saskia

Share This Post On

4 Comments

 1. Hemeltje lief, wat een super ervaringen, wij zijn reuze trots op jullie, wat een stoere akties allemaal! Helemaal Top. Ben benieuwd naar de foto’s Karin

  Post a Reply
 2. En waar zijn Rijn z’n nieuwe coupe foto’s 😉

  Fijn om weer van jullie te horen en up to date te zijn. Wat een geweldige avonturen!!

  Dikke X van ons!

  Post a Reply
  • Die zijn nog in de maak, want Rijn had geen haargel 😉
   Dus dat was coupe ellende 😀 hihi

   Post a Reply
 3. Jullie worden gemist hier.
  Mooie avonturen.
  Prachtige beelden waardoor toch dichtbij.
  Altijd trots.
  Ga zo door!

  W & A

  Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *