Video Vrijdag #2

Iedere vrijdag deel ik mijn favoriete filmpjes met jullie in de nieuwe categorie: Video Vrijdag.
Want ik ben fan van mooie video’s en ik deel deze graag met jullie.
Zomaar. Om je te inspireren.

Video: Beijing from Above

Trey Ratcliff, reisfotograaf en travelblogger, maakte met zijn quadcopter een unieke video van Beijing. Dat de Chinese regering niet zo te spreken was over zijn actie werd wel duidelijk toen hij werd opgepakt. Helaas voor de Chinese overheid, maar gelukkig voor ons, waren de beelden toen al gemaakt. Zweef mee over de Ming Tombs, de Bell Tower, de Verboden City, de groene parken en het doolhof van steegjes en huisjes.

Video: De Utrechtse Domtoren in de mist

Een tijdje geleden stuitte ik op dit mystieke filmpje dat lijkt op bovenstaande. Alleen is nu niet Beijing het decor, maar mijn eigen stad Utrecht. Vanuit vogelperspectief is de Domtoren gefilmd terwijl de stad bedekt was met een flinke laag mist.

Video: Atacama Transitions and Landscapes under the Southern Sky

Er zijn plaatsen waar de tijd lijkt stil te staan, waar de natuur ongerept is en puur. De Atacama Woestijn, één van de droogste plekken van de aarde, is zo’n plek. Reis naar het noorden van Chili af om het met eigen ogen te bewonderen of laat je nu verwonderen met deze spectaculaire Time-Lapse Video.

Video: Epic Christmas Caroling

De laatste video is helemaal in kerstsfeer. Een Amerikaanse familie wordt overdonderd met de uitvoering van een Christmag Caroling in hun tuin. Bestaande uit een orchestra van 20 personen en een koor met 13 leden. Ook de Kerstman is vertegenwoordigd. Ik houd van dit soort maffe acties. Improv Everywhere is een collectief uit New York die een missie heeft om chaos en fun te creëren op openbare locaties. Zij hebben meer dan 100 verschillende acties uitgevoerd en ik krijg er altijd een glimlach van op mijn gezicht!

Author: Saskia

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *