Video Vrijdag #4

Het is weer vrijdag, de laatste dag van de werkweek en dus tijd voor VideoVrijdag. Maar eerst moet ik nog even wat recht zetten. Een maand geleden dacht ik dat ik heel origineel was met de lancering van mijn nieuwe categorie ‘VideoVrijdag’. Waarin ik iedere week mijn favoriete filmpjes deel. Vandaag kwam ik er echter achter dat dat eigenlijk helemaal niet het geval is, omdat Bart en Manon van Reiswijsneuzen deze categorie maanden geleden al lanceerden. Nota bene nog wel één van mijn favoriete (wereld) reisblogs en ik heb het totaal gemist.

Of Video Vrijdag nu Movies Monday gaat heten weet ik nog niet. Maar welk filmpje vandaag als eerste in de spotlight staat dat weet ik wel, namelijk één van hun!

Droombestemming Galapagos

Een droombestemming op aarde zijn de Galapagoseilanden van Ecuador. Helaas heb ik er zelf nooit voet aan wal mogen zetten om de natuurschoon en het rijke dierenleven te aanschouwen, maar met dit gave onderwaterwereldfilmpje van Reiswijsneuzen krijg je toch echt een heel goed idee. Alleen van de omschrijving word ik al blij:
“The Galapagos islands exhibit a true underwater fiesta. With curious penguins and graceful sea lions dancing playful around you while snorkeling. Numerous turtles, (reef)sharks and rays complete the decor of this fantastic aquatic show.”

Ook het filmpje van de 8-daagse cruise spreekt erg tot de verbeelding:

Docu Hemelbestormers

In Nepal beleefde ik een onvergetelijke ervaring: een trekking naar het Annapurna Base Camp op 4.300 meter hoogte. Maar het kan nog veel gekker; wat dacht je van een expeditie naar de op vijf na hoogste berg ter wereld de Cho Oyu in de Himalaya. De documentaire Hemelbestormers neemt je mee op een spannende expeditie van een groep Nederlanders.


Bekijk de hele uitzending hier.

Tomorrowland

Als ik naar buiten kijk met dit druilerige weer dan verlang ik naar de zomer. Lekker roseetjes drinken op het terras, wandelingen maken in het bos, luchtige kleding aan en feestjes…
Ik ben dol op zomerse festivals. Dance Festivals om wat specifieker te zijn. En dit jaar wil ik een felbegeerd kaartje in de wacht slepen van het grootste feest ter wereld Tomorrowland in België. Niet alleen voor de muziek en de mensen, maar vooral om de kracht van het concept, de decors en de gehele entourage. Daar gaat mijn evenementenhart harder van kloppen. Klinkt dit je nog niet als muziek in de oren? Bekijk dan de aftermovie van 2014 en je snapt precies wat ik bedoel!

Author: Saskia

Share This Post On

6 Comments

 1. Hi Saskia!
  Haha tja dat kan gebeuren dat iets al bestaat. No worries! Super lief dat je onze video’s van Galapags hebt gedeeld want die bestemming zit echt in de top 3 van onze reis. Gave video van de Hemelbestormers ook!

  Groetjes Manon – Reiswijsneuzen

  Post a Reply
  • Fijn dat je het zo sportief opvat :)
   En ik baal nog steeds dat wij tijdens onze wereldreis niet naar de Galapagos zijn geweest. Dat is niet echt een locatie waar je even heen vliegt voor een vakantie van 3 weken. Maar wie weet ooit nog :)

   Groetjes

   Post a Reply
 2. Wat een gaaf filmpje van de Galapagos, lijkt me bijzonder mooi daar! Een bucketlist-item!

  Post a Reply
  • Vet he… Ik baal nog steeds dat wij er tijdens onze wereldreis niet zijn geweest.
   Het is zover vliegen vanaf Nederland :(

   Post a Reply
   • Hoi Saskia. Wat een leuke site heb je! Gewoon doen hoor die 3 weken Ecuador& Galápagos….hebben wij ook gedaan. Beste vakantie ooit! En de afstand valt uiteindelijk reuze mee. We zijn zelf ook bezig met een nieuwe website, het is nog niet helemaal klaar, maar de foto’s, reisverhaal en een paar video’s van deze reis staan online. Misschien trekt het je toch over de streep :-)
    Groetjes Ilse

    Post a Reply
    • Hoi Ilse,
     Leuk dat je mijn website hebt bezocht en bedankt voor het compliment!
     Wat leuk dat je naar de Galapagos bent geweest.
     Ik ben benieuwd naar je site, ga zeker een kijkje nemen!
     Groet

     Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *