Waarom ik zo graag reis

De één reist om zoveel mogelijk van de wereld te zien, de ander reist om ‘thuis’ te ontvluchten en weer een ander omdat hij houdt van zon, zee en het strand. Mijn reiskriebels werden aangewakkerd als klein kind aan de keukentafel van mijn pa en ma. Niet omdat mijn ouders zelf zo avontuurlijk waren, maar door de verhalen van mijn reislustige tantes.

Jaren later, ouder en met een door mijzelf aangevulde verzameling reissouvenirs, ontdekte ik de échte reden waarom ik zo graag reis:

‘In de spiegel van andere culturen,
zie je wie je zelf bent’

Je onder dompelen in een andere cultuur. Een roetsjbaan aan onverklaarbare emoties. Op zoek gaan naar bijzondere ontmoetingen. Voor jezelf totaal vreemde rituelen en gewoonten leren kennen. Genieten van pure vrijheid.

Maar vooral ontdekken wie je zelf bent, door de spiegel die andere je voorhouden. Er zijn zoveel verschillen, maar ook zoveel overeenkomsten. Waarde zit hem soms in kleine dingen en dat gevoel wil ik als ik reis proberen te koesteren.

De ware reiziger heeft geen reden nodig om op reis te gaan (Johann Wolfgang von Goethe).

Author: Saskia

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *